САЩ започват да разполагат още повече изтребители в Близкия изток като

...
САЩ започват да разполагат още повече изтребители в Близкия изток като
Коментари Харесай

САЩ пращат още изтребители F-15 и F-35 в Близкия изток

САЩ започват да разполагат още повече изтребители в Близкия изток като част от проект за подсилване на американските сили в района заради войната в Израел. Това оповестява американски чиновник пред CNN.

Този ход на Вашингтон ще включва изпращане на изтребители F-35 и F-15 - два от най-мощните детайла за офанзиви " въздух-въздух " и " въздух-земя " във Военновъздушните сили на Съединени американски щати.

Въпреки че точният брой на самолетите не е явен, служителят съобщи пред CNN, че евентуално към района ще се насочат към 20-25 изтребителя.

Целта на разполагането на спомагателни изтребители е да се възпре всяка иранска експанзия или разширение на бойните дейности отвън границите на Израел, споделя източникът.

Уолстрийт джърнъл заяви, че има данни за това как Иран е подкрепил " Хамас "  преди нападението против Израел по суша, море и въздух в събота.

По-рано в неделя министърът на защитата Лойд Остин разгласи, че Съединени американски щати ще усилят ескадрилите си с изтребители в Близкия изток под управлението на Централното командване. В допълнение към F-35 и F-15 ще бъдат подсилени и ескадрилите F-16 и A-10 в района, добави шефът на Пентагона.

Изтребителите F-35 бяха ситуирани в района в средата на юли в отговор на иранската експанзия в Ормузкия прото, който е доста значим воден път в Близкия изток. Самолетите бяха изцяло ситуирани единствено преди дни, само че още изтребители от пето потомство ще се насочат към района след ескалацията на спора сред Израел и " Хамас " и опасенията, че той може да се разрасне в районна война.

В края на март Съединени американски щати изпратиха ударни самолети А-10 в района след засилената иранска експанзия против американските сили в Сирия. След това самолетите А-10 бяха пренасочени към наблюдаване на Ормузкия пролив след поредност от опити за завладяване от ирански морски сили.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР